Jídelny Scolarestu mají vlastního strážce kvality

Nové menu uváděné od září ve všech školních restauracích Scolarest má i svého ambasadora a strážce kvality. Je jím zkušený šéfkuchař Tomáš Cikhart.

Menu přináší do školního stravování větší pestrost, apel na udržitelnost i daleko víc zeleniny v různých formách. Kromě pečlivého zapracování všech nových receptur do nového školního menu se Cikhart soustředí na intenzivní tréninky, rozvoj kuchařů a jejich vedení. Jeho klíčovou ambicí je ale naplnit vizi společnosti Scolarest nabízet v rámci denního menu každý den až 1/3 kvalitních 100% bezmasých jídel.

Novou pozici brand chefa sítě školních restaurací Scolarest vnímá Tomáš Cikhart jako příležitost, jak ukázat, že i děti si zaslouží perfektní jídlo a že školní stravování nemá být žádnou popelkou. „Je jedno, jestli mluvíme o školním či veřejném stravování nebo michelinské restauraci, pořád je základem poctivá řemeslná práce a důraz na to připravovat si všechno od základu,“ zdůrazňuje šéfkuchař, který ve své každodenní práci Cikhart naváže na projekty dlouholeté nutriční expertky Scolarestu Kristýny Ostratické, se kterou bude úzce spolupracovat.

 

Celá tisková zpráva ke stažení